esmaspäev, 21. mai 2007

Intro

Kirjutab: Britta

Alguses ei plaaninud ma küll siia esimesena kirjutada, kuid nüüd mõistsin, et mingi selgitustöö peaks ehk tegema, olgugi et see blogi on eelkõige meie enda jaoks. Aga kirjutada on mõnus ja selgitada on mõnus. Unustagem asjaolu, et tegelikult ei ole ma suurem asi sissejuhataja ja meeleolu looja.
Alustuseks oleks vast viisakas end tutvustada: oleme üks ääretult vinge viieliikmeline punt Tallinnast, kes umbes kuu aega tagasi asus tegema ühte meeletult ägedat projekti. Mina, see klaviatuuri taga olija, olen Britta, kes peaks ideeliselt oleme meie meeskonna juht. Ometi eelistan ma pigem öelda, et kõigil meist on võrdne osa ning roll.
Aga milles meie projekt siis seisneb? Nagu ka meie blogi nimigi ütleb, (hint: teatraalsed porgandid) on tegu teatriga. Aga mitte lihtsalt tavalise teatriga, vaid millegi veelgi etemaga - foorumteatriga nimelt. Foorumteatri lõi 1960. aastate lõpus Augusto Boal, kui ta leidis, et on vaja luua uuendatud, kõiki kaasav, sotsiaalne teater. Foorumteater on osa Boali Theatre of the Oppressed'ist, selle nö tuumik. Publik kui selline puudub ning kõik saavad osa. Etendatakse mõni situatsioon, mida hiljem analüüsitakse ning püütakse leida alternatiivseid lahendajaid. Omamoodi erinevus ka klassikalisest teatrist on jokkeril, kes juhib etendust ning püüab võimalikult palju kaasata tegevusse ja mõttetöösse ka vaatajaid. Ja just seda kõike tahame ka meie teha. Me tahame luua foorumteatri klubi, mis käib koos 1-2 korda kuus. Me tahame tekitada koha, kuhu inimestel on hea tulla. Me tahame endas ja osalejates arendada soovi tegutseda ja näidelda.
Konks peitub selles, et tegijad on noored. Mitte ainult, me tahame kaasata nii eesti kui ka vene noori, et läbi kultuuri lähendada kahte erinevat rahvust.


See blogi on selleks, et me saaksime kirjutada raskustest ja õnnelikest juhtumistest teel oma eesmärgini. Nautigem!

Kommentaare ei ole: